dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Lap Dog Tally (1970-1973)

Foto Historisch Emmen popgroepen Lap Dog Tally
Foto: © Bob Munniksma 1969.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lap Dog Tally
V.l.n.r. Henk en Wim Bemboom, Anko Pruiksma,
George Kleefman en Sietse Wolters.
Foto: verzameling Sietse Wolters.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lap Dog Tally
Foto: verzameling Sietse Wolters.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lap Dog Tally
Foto: verzameling Sietse Wolters.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lap Dog Tally
Foto: verzameling W.v.d.Essenburg.

Lap Dog Tally was de voortzetting van de oorspronkelijke band Lap Dog, bestaande uit de oprichter George Kleefman aangevuld met Wim en Henk Bemboom, Anko Pruiksma en Sietse Wolters. De band speelde underground maar populariseerde die enigszins omdat voor de pure underground in Emmen geen publiek was.

George Kleefman en Anko Pruiksma speelden voordien in de band Felish Play terwijl Sietse Wolters uit Mayfield Road kwam. Wim en Henk Bemboom, beide afkomstig uit de groep The Bridge, verlieten de groep als eerste. Henk vertrok naar The Rythm Stars terwijl Wim elders ging studeren" aldus de Emmer Courant (onbekende datum) 1970. Geoefend werd er in een magazijn van de lingeriewinkel Bemboom.

Later kwam Bas Munniksma als multi-instrumentalist de band versterken. Na het vertrek van Sietse en Anko maakte de band met de toevoeging "Tally" een doorstart.

De band ontstond eind jaren zestig. Ze speelden uitsluitend eigen werk van Bas Munniksma en een aantal nummers op teksten van Wim Bemboom. De muziek laat zich het best omschrijven als een mix van Deep Purple, Focus en de (Engelse) Free. De in Emmen woonachtige muzikanten verhuisden voor de hunk naar het grote succes zelfs naar Zwolle waar Bas op het conservatorium zat. Theaterbureau Zwolle nam Lap Dog Tally op in hun stal. Lap Dog Tally trad veel tijdens Nederlandse festivals op. Alleen bassist Piet Dekker kwam uit Dedemsvaart. Hij sprong in een Indiase soepjurk met bas en al het publiek in.

Na diverse radio optredens ging de toenmalige manager Koos Kleefman met een demo naar de platenmaatschappij Ariola, waarna een paar maanden later de eerste single uitkwam genaamd "Multicoloured dreams".

Dankzij technicus Sjoerd Siersema was Lap Dog Tally één van de eerste bands die kon beschikken over een heus stereo P.A.systeem. Behalve deze PA kon bassist Piet dankzij Sjoerd Siersema toen al draadloos spelen. Dat leverde bij een optreden nog een inval op, omdat iemand klaagde dat er een bas zijn radioprogramma zat te storen. De door Sjoerd zelf gebouwde spullen gingen trouw mee in de aanhanger achter de bus.

In die bus zat ook Willem Bemboom, waarvan verteld wordt dat hij onderweg geweldige verhalen vertelde zodat de andere bandleden zich geen moment hoefden te vervelen. Willem Bemboom kwam via de Emmer Zieken Omroep in Hilversum terecht waar hij voor Tros Aktua radio werkte en bij de NOS een aantal jaren het nieuws las waardoor hij een bekende Nederlander werd. Hij overleed helaas te vroeg.

Na Lap Fog Tally vertrok Piet richting Brabant en ging daar spelen in bands als CCC en de Slumberland Band. Als voorganger van Henny Vrienten was hij één van de oprichters van Doe Maar.

Mede door de opkomst van de diskjockeys raakte de rek uit Lap Dog Tally. Deze muzikale kletsmajoors namen het werk in het landelijke scholencircuit over. In 1973 ging het licht van Lap Dog Tally definitief uit.

 

In december 2017 vond in zaal Groothuis nog een reünieoptreden van Lap Dog Tally plaats, echter zonder de broertjes Bemboom en Sietse Wolters.

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.